Bemutatkozás PDF Nyomtatás

1974. óta vagyok hivatásos bűvész, miután a Fővárosi Nagycirkusz porondján tett sikeres artistavizsgámat követően hivatásos előadóművészi működési engedélyt kaptam.


Fülöp Tibor - bűvészA bűvészet egészen kisgyerekkoromtól szenvedélyesen érdekelt. Kezdetben a könyvtárból kikölcsönzött bűvészkönyvben leírtakat tanultam meg. A szükséges rekviziteket házilag készítettem el, a megtanult mutatványokat a családom vette szigorú kritika alá. Az 1969-ben megnyílt FIGARO Bűvészbolt segített abban, hogy az akkor Budapesten működő bűvészklubbokba felvételt nyerhetem. Az 1972-es Ki Mit Tud? győztes bűvésze voltam. Tanítómesterem Hollay István volt, aki feleségével, Lily nénivel nem csak a trükköket tanították meg nekem, hanem ennél sokkal többet adva, belém nevelték a profizmus minden elemét. A műsor összeállításától a színpadi munka és zene kiválasztásán keresztül a közönséggel való kontaktus megteremetéséig, a színpadi mozgás elsajátításáig. Egyszóval megtanítottak ELŐADNI! Útravalóul ezt kaptam tőlük:

 „ Tiszteld a közönséget!

Ne feledd sohasem, hogy művészeted temploma a színpad, sekrestyéd az öltöző és

Thália oltárán Te vagy a pap.”

Ez a hitvallás azóta is végig kíséri előadóművészi tevékenységemet.

 

Több évtizedes profi pályafutásom alatt sok ezer műsort mutattam be, egy sor TV produkcióban szerepeltem, számos újságcikk jelent meg rólam. Különböző folyóiratokban és szakmai lapokban publikáltam, bűvészettel kapcsolatosan, illetve tanítottam trükköket. Évente rendszeresen több külföldi bűvészkongresszuson veszek részt, annak érdekében, hogy szakmai fejlődésemet elősegítsem. Tagja vagyok a International Broterhhood of Magicians (I.B.M) nemzetközi bűvész szervezetnek. A hazai bűvész életben is aktívan tevékenykedem, a  bűvész versenyeken, zsűritagként, elnökként segítem a fiatal tehetségek kibontakozását és az amatőr bűvészek szakmai színvonalának javítását.